Denne side er en annonce

Sammenlign kreditkort og få flere fordele

Sammenlign kreditkort herunder og find et kort der passer til dig.

Find et kreditkort herunder

Kreditkort: Sådan vælger du det bedste

Du har sikkert et kreditkort tilknyttet din bankkonto. Findes der andre alternativer, end det almindelige kort vi har fra vores egen bank?
Ja!

Faktisk findes der en hel del kreditkort på markedet i dag, som kan give dig en række unikke fordele, som du ikke nødvendigvis har mit dit nuværende kort. Eksempler på dette kan være optjening af point du kan bruge på rejser eller produkter, ophold i lufthavns lounges, rejse- og afbestillingsforsikring inkluderet m.m. 

 

Men, lad os først træde et skridt tilbage, og kigge på hvad et kreditkort egentlig er:
Et betalingskort, hvorpå kortudsteder udlåner dig penge (eller giver kredit), som kan bruges af dig der benytter kreditkortet. Dette er i stedet for kontanter til at betale for varer og tjenester.

Det betyder også at beløbet ikke umiddelbart fratrækkes din konto lige efter transaktionen. Hvor lang tid der går før pengene trækkes, afhænger af din aftale med kortudsteder. 

Med et kreditkort låner du nogle penge under en aftale om, at du enten kan tilbagebetale beløb inden slutningen af måneden eller betale et gebyr i form af renter. 

 

Når du undersøger markedet for kreditkort, er der en række begreber du skal have kendskab til for at du bedst muligt kan træffe en beslutning. 

 

Ordet “kreditkort” bliver i dag brugt af mange til også at beskrive et debetkort. Debetkortet stiller dog ikke et beløb til rådighed, og forudsætter i stedet at der er dækning på den konto hvorpå kortet er tilknyttet.

Fordele ved et kreditkort

En fordel ved kreditkort er at du har mulighed for at få rentefrie dage, hvorved du kan låne penge uden at det koster dig noget, så længe du husker at betale tilbage indenfor den anmærkede periode du har aftalt med kortudsteder. 

 

Som nævnt tidligere, kan der høre en række andre fordele med til kreditkort. Udover at du modtager en kredit fra kortudsteder, som du kan bruge af, så opnås der ofte også en række ekstra fordele.

 

Loyalitetsprogrammer, CashPoints, AirMiles – der findes mange navne og udtryk til at beskrive denne fordel. Hvis du har et kort der tilbyder en eller anden form for pointoptjening, vil du kunne bruge disse point til enten at købe varer eller tjenester. Diversiteten af varer du købe med disse point spænder bredt og det kan være alt fra fitness udstyr til en flybillet. Det afhænger af hvad kortudstederen kan tilbyde. Flyver du meget, kan det være fordel med et kreditkort der kan tilbyde såkaldte “AirMiles” – point, der kan bruges på flyrejser. 

 

Forsikringer, er anden tjeneste der oftest tilbydes med udvalgte kreditkort. Du kan finde kort der tilbyder rejse- og afbestillingsforsikring uden ekstra gebyr eller omkostninger, givet at du vel og mærket har brugt kreditkort til din bestilling af rejsen. 

 

Vekselgebyrer og hævning af kontanter i udlandet kan være en bekostelig affære. Der findes heldigvis kreditkort der sørger for at du ikke skal tænke på dette på din rejse. Så rejser du meget og har brug for at veksle, bør du overveje et kreditkort uden vekselgebyr. I vores sammenligning af kreditkort vil du kunne finder informationer om dette, så du bedre kan træffe et valg om hvilket kreditkort der passer dig bedst.

Kreditkortets løbetid/rentefri periode

Mange kreditkort tilbyder i dag en rentefri periode: En periode hvori du ingen renter har på den givne kredit. 

 

Hvis kreditbeløbet er 15.000 kr. og du har 180 rentefri dage, vil du ikke skulle betale renter. Dog skal du stadig være opmærksom på diverse oprettelses- og administrationsgebyrer. 

 

Eksempel:

 

Eksempel: Kreditbeløb 15.000 kr. Månedlig ydelse 2.736 kr. Løbetid 6 måneder. Debitorrente 0%. Oprettelsesgebyr 197 kr. Administrationsgebyr 39 kr. pr. måned. ÅOP 7,54%. Samlet kreditomkostninger 626 kr. Samlet beløb til tilbagebetaling 15.626 kr.

 

Sådan et eksempel vil du kunne finde for alle kreditkort, og det er vigtigt at du tager dig tid til at læse disse rente eksempler, så du er helt klar over hvilke eventuelle omkostninger der er forbundet med kreditkortet, samt hvad du kan forvente samlet set at betale tilbage.

VISA eller Mastercard i udlandet?: Det skal du vide

Med et Mastercard kan du rejse trygt til udlandet, det er som regel et af de bedste typer kort du kan benytte dig af på din rejse. Der er dog forskel på Mastercards og du bør derfor altid tjekke med din kortudsteder, hvilke vilkår der er gældende for dit kort. 

 

Ofte er fordelene ved Mastercards at der er lave vekselgebyrer, og med nogle kort vil du helt kunne slippe, ikke blot for vekselgebyrer, men også for bekostelige kontanthævninger. 


Du vil i vores sammenligning kunne se om kortet er Mastercard og om nogle af ovenstående fordele er gældende med kreditkortet. 

 

Et VISA kreditkort vil dog ligelede være en god løsning til rejsen. Det er op til den enkelte virksomhed (restaurant, butik, osv.) at beslutte hvilken type kort, de tager i mod. Så hvis du befinder dig et sted hvor de ikke tager imod Mastercard, kan det være belejligt at have et VISA kort ved hånden, således du alligevel kan betale.

Depositum: Her er kreditkortet bedst

Du er lige landet i lufthavnen, bagagen er hentet og du går nu mod biludlejer. Alt er strålende, lige indtil udlejer beder dig betale et væsentligt beløb i depositum. Du overveje at hive debetkortet op af lommen – men gør du det, vil beløbet på kortet blive tilbageholdt og du kan dermed ikke bruge de penge på din rejse.

 

Har du også et kreditkort med på din rejse, vil det derfor være en fordel at bruge dette kort i stedet, da beløbet så vil blive reserveret på dette kort og du kan stadig bruge pengene på dit andet kort under rejsen. 

 

Hvis du efter rejsen er uenig i det depositums beløb der bliver trukket på kortet, kan du reklamere både til biludlejer og til din kortudsteder.